Nurburgring
Re: Nurburgring
WOW. Najbardziej ta felga z wyrwanym środkiem.
Środek został, popękała na obwodzie.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Dobra to ja bardziej na temat:
Wczoraj bylem
Dokladniejsza relacja ze zdjeciami i filmikiem za kilka dni.
MEGA miejsce, dzieki mateusz za wskazowki
3 przejazdy zrobione
czasy od konca pacholkow do bilbordu audi imo przyzwoite ale jade chyba jeszcze raz bo tor powala.
1 przejazd 11m05s z dsc
2 przejazd w4osoby i klima
11.40 jest nagrany wrzuce na youtube, dsc
3 przejazd 2 osoby czas wyszedl no dsc 11.05 ale sa tam 2 pelne zatrzymania tak po 30s straty kazde. Na 2 ostrych zakretach w prawo pompie zabraklo paliwa (rezerwa
) i komp wywalil blad, silnik nie gasl ale gaz do podlogi a auto stawalo tak jakby na luzie sie dotoczyc do zatrzymania (centralnie zatrzymalem sie 2 razy na samym torze
) Myslalem z kolega ze laweta nas czeka... Czas szacuje bez tych problemow na 10.05 - 10.10 nie wiecej
Wrzuce na youtube to sami stwierdzicie. Vmax zrobiony na tym dlugim luku w lewo i w dol to 200
generalnie tor jest mega trudny i trzeba tak z 50 kolek zeby walczyc o czas
Ring taxi jezdzilem
Ogarnieci goscie nieziemsko sa
czas 8.55.
Jade jeszcze raz chyba w przyszlym tygodniu.
Wyprzedzalem: boxstera, detomaso, 3xVGTI, 328, ctr celica gt four szlismy razem od mego jednego zatrzymania do konca toru a i tony motorow.
Nas wyprzedzaly
: altea, mosler, 135ti, coupra r robiona, ctry, gt2, gt3, turbo, ring taxi i wiele wiele innych
Generalnie kazda minuta na tym torze to naprawde przepasc predkosci. Ring taxi itp. naprawde ogarnieci zawodnicy w e30 itp naprawde tam wymiataja i widac potezna roznice 
P.S. Sorki za brak PL znakow ale siedze w kawiarence i dostepne mam znaki jak ÖÄ a nie nasze
Wczoraj bylem

MEGA miejsce, dzieki mateusz za wskazowki

3 przejazdy zrobione

1 przejazd 11m05s z dsc
2 przejazd w4osoby i klima

3 przejazd 2 osoby czas wyszedl no dsc 11.05 ale sa tam 2 pelne zatrzymania tak po 30s straty kazde. Na 2 ostrych zakretach w prawo pompie zabraklo paliwa (rezerwa

generalnie tor jest mega trudny i trzeba tak z 50 kolek zeby walczyc o czas

Ring taxi jezdzilem

Jade jeszcze raz chyba w przyszlym tygodniu.

Wyprzedzalem: boxstera, detomaso, 3xVGTI, 328, ctr celica gt four szlismy razem od mego jednego zatrzymania do konca toru a i tony motorow.
Nas wyprzedzaly

P.S. Sorki za brak PL znakow ale siedze w kawiarence i dostepne mam znaki jak ÖÄ a nie nasze

Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd
Gratulacje
, i tylko pozostaje mi pozazdrościć śmigania po Nordschleife...

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Mieliśmy zrobić w tym roku mtrack na nurburgringu i co? 

no to może w końcu coś zrobimy w tym kierunku, ja jestem chętny, Maros, do końca roku jeszcze kupa czasumateush pisze: Nie wiem jeszcze jak i kiedy, ale chcialbym zorganizowac jakis wspolny wyjazd Mforum na Nurburgring...

No Fear - No Fun!
Nie powiem oglądajac zdjecia az mnie ciary przechodzą
jesli taki wyjazd miał by sie odbyc to bardzo chetnie pojade 

Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl
Naprawdę warto.
Jadę w niedzielę ponownie
Nie wiem co na to mój klekot ale powalczymy. Właśnie ściągam sobie M3 challenge i tor żeby się go lepiej nauczyć, mam też 30 stron opisu zakrętów i 2 filmy z własnych przejazdów. Chcę wklepać clarksonowi z jego 9.59 w jednak mocniejszym jagu. Myślę że się uda bez problemu
A ogólnie to się opony przegrzewają (GY F1
robią się te taki wałęczki, kuleczki potopiopnej gumy ) i długo trzeba studzić autko... no i bardzo bardzo brakuje mocy... Zawias jak zawias jest słaby ale znany ale jest tam kilka miejsc gdzie możnaby zdecydowanie szybciej polecieć a u mnie się jedzie wtedy jak na wycieczce busem po okolicach.
Szczególnie odcinek w połowie toru jak już auto spuchnięte i długo pod górkę.
Strasznie irytujące bo by się chciało pobawić więcej a się ni da. Zobacze jak duży wpływ miały braki w baku owocujące problemami pompy ale i tak zabawa jest przednia.
Cena 4 przejazdów 70 euro. Ze względu na konieczne długie chłodzenie auta i 5 wypadków (zaknięty tor w sumie przez ponad 3godziny) przez moją 7 godzinną obecność zrobiłem tylko 3 przejazdy. Ponad godzinę trwała zabawa z ring taxi (bez rezerwacji strasznie ciężko się wkręcić...) Tak żeby naprawdę powalczyć o sekundy IMO minimum 50 przejazdów i dobra lektura wcześniej...

Jadę w niedzielę ponownie

Nie wiem co na to mój klekot ale powalczymy. Właśnie ściągam sobie M3 challenge i tor żeby się go lepiej nauczyć, mam też 30 stron opisu zakrętów i 2 filmy z własnych przejazdów. Chcę wklepać clarksonowi z jego 9.59 w jednak mocniejszym jagu. Myślę że się uda bez problemu

A ogólnie to się opony przegrzewają (GY F1

Cena 4 przejazdów 70 euro. Ze względu na konieczne długie chłodzenie auta i 5 wypadków (zaknięty tor w sumie przez ponad 3godziny) przez moją 7 godzinną obecność zrobiłem tylko 3 przejazdy. Ponad godzinę trwała zabawa z ring taxi (bez rezerwacji strasznie ciężko się wkręcić...) Tak żeby naprawdę powalczyć o sekundy IMO minimum 50 przejazdów i dobra lektura wcześniej...
Ja proponuję Play Station i Grand Turismo
Można sobie wybrac jakieś auto zbliżone do swojego, dociążyć lub odciążyć, doadać mocy, ustwić skrzynie biegów i mamy prawie real 

jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Powalczę z tym m3 challange. W kawiarenkach tu siedzę i nie mam czasu nic czarować, a zwyczajnie chcę się nauczyć gdzie są takie 2-3 niby zakręty gdzie się traci mega dużo czasu. Człowiek daje w hebel a tam prosta LOL
Pooglądam to sobie, przejadę się raz na bardziej spokojnie i później poodpinam wszystkie kagańce i zobaczę co dam radę wykrzesać po 5 kółkach. Moje auto raczej jedździ podobnie/ciut wolniej niż s-type diesel a Sabine zrobiła the ring w 9.12 więc mam jeszcze tutaj gigant bufor do nadrabiania
Kilka lat by trzeba chyba tylko tam siedzieć 
A szczerze to ten diesel strasznie krzaczy sprawę na torze... Nie wiedziałem że na 4 da radę pojechać 180 a tu zobacz dał jak nie było sensu 5 wrzucać itp. Non stop po czerwonych polach się lata i miesza jak w zupie tym lewarkiem...
Pooglądam to sobie, przejadę się raz na bardziej spokojnie i później poodpinam wszystkie kagańce i zobaczę co dam radę wykrzesać po 5 kółkach. Moje auto raczej jedździ podobnie/ciut wolniej niż s-type diesel a Sabine zrobiła the ring w 9.12 więc mam jeszcze tutaj gigant bufor do nadrabiania

A szczerze to ten diesel strasznie krzaczy sprawę na torze... Nie wiedziałem że na 4 da radę pojechać 180 a tu zobacz dał jak nie było sensu 5 wrzucać itp. Non stop po czerwonych polach się lata i miesza jak w zupie tym lewarkiem...

- Maros
- Kontakt:
biedne to Twoje auto 

Bylem ponownie 
2 przejazdy zrobilem. Tym razem w dzien to bylo naprawde masakrycznie ciasno. Non stop ktos przed i za... 10:20 nagrane
fajny przejazd
Trafilem tez na trybune ADAC 1000km rennen czyli te wszystkie Audi R12 i inne prototypy od porsche itp. Pozniej jeszcze udalo sie wbic do pit stopow
Okolo 19 wrocilismy na nordschleife i bylo mega mega pusto wiec dokupilem jeden przejazd i czas wyszedl 9.59. Przez 1/3 toru ktora jeszcze znalem i jest z gorki trzymalem sie jakos ctra z klatka itp. 240PS Caly czas mi lekko odchodil ale nawet jak byl dalej to widzialem gdzie i jak hamowac. Pozniej spalilem hample i wpadlo mi sie prawa strona na pobocze, zanim sie poogarnialem civica nie bylo i samemu jechalem reszte trasy i naprawde czuc jak fajnie tam jechac z szybkim pilotem.
Znajomosc trasy to podstawa...
A generalnie tak zgrzaly sie tarcze ze jak polalem felge kolo srob to sauna to malo LOL. A i mi olej z piasty troche wyplynal od temperatury.
Zielone pieklo naprawde powala.

2 przejazdy zrobilem. Tym razem w dzien to bylo naprawde masakrycznie ciasno. Non stop ktos przed i za... 10:20 nagrane

Trafilem tez na trybune ADAC 1000km rennen czyli te wszystkie Audi R12 i inne prototypy od porsche itp. Pozniej jeszcze udalo sie wbic do pit stopow

Okolo 19 wrocilismy na nordschleife i bylo mega mega pusto wiec dokupilem jeden przejazd i czas wyszedl 9.59. Przez 1/3 toru ktora jeszcze znalem i jest z gorki trzymalem sie jakos ctra z klatka itp. 240PS Caly czas mi lekko odchodil ale nawet jak byl dalej to widzialem gdzie i jak hamowac. Pozniej spalilem hample i wpadlo mi sie prawa strona na pobocze, zanim sie poogarnialem civica nie bylo i samemu jechalem reszte trasy i naprawde czuc jak fajnie tam jechac z szybkim pilotem.

A generalnie tak zgrzaly sie tarcze ze jak polalem felge kolo srob to sauna to malo LOL. A i mi olej z piasty troche wyplynal od temperatury.

Zielone pieklo naprawde powala.

http://rapidshare.com/files/138736630/N ... g.wmv.html
poskladalem delikatnie i wrzucilem filmik z przejazdu okolo 10m20s. Prosze o uwagi. Znajomość toru słabiutka i to relatywnie widać. Jest tylko kilka miejsc gdzie jechalem na grubo.
Uprzedzam pytanie. Tak z tą merivą to się zmieściłem na grubość lakieru...
Mało zabawna sytuacja. 
poskladalem delikatnie i wrzucilem filmik z przejazdu okolo 10m20s. Prosze o uwagi. Znajomość toru słabiutka i to relatywnie widać. Jest tylko kilka miejsc gdzie jechalem na grubo.
Uprzedzam pytanie. Tak z tą merivą to się zmieściłem na grubość lakieru...

- Maros
- Kontakt:
Co Ty tam mieszkasz, że ostatnio co tydzień tam jestes? 
Z uwag to tylko taka, że po programie dużo lepiej by Ci się tam smigało

Z uwag to tylko taka, że po programie dużo lepiej by Ci się tam smigało